فلسفه تعلیم و تربیت

خانم دکتر رضوان حسینقلی زاده
۰۵۱۳۸۸۰۳۶۹۶
۰۵۱۳۸۸۰۷۳۳۸
مشهد - میدان پارک ملت - پردیس دانشگاه فردوسی مشهد- دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی- دفتر مجله کد پستی ۹۱۷۷۹۴۸۹۷۴
ISC ۰.۲۲

این مجله مقالاتی را که در راستای اهداف مجله به شرح زیر باشند می پذیرد :

این مجله انشعابی از مجله‌ی " مطالعات تربیتی و روان‌شناسی " است که نخستین شماره ی آن در تابستان سال 1378 منتشر شده است.

درجهت سیاست «کمسیون نشریات علمی کشور» در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر تخصصی شدن مجلات، با هویت تازه منتشر می شود. این اقدام زمینه ای را فراهم کرد تا خلاء تاریخی وجود مجله‌ای در قلمرو مباحث نظری در تعلیم و تربیت پر شود.

***************

نویسندگان محترم مقالات : برای ارسال مقاله بایستی ابتدا با درج مشخصات کامل و دقیق در وبگاه مجله ثبت نام نمایید، سپس فایل مقاله را که قبلا با فرمت مطلوب مجله تهیه و تنظیم کرده اید از طریق نقش نویسنده خود ارسال نمایید.

در صورتیکه مقاله مطابق فرمت اعلام شده در بخش " نحوه نگارش و ارسال مقاله " تنظیم نشده باشد مورد بررسی قرار نمی گیرد.

تاریخچه نشریه

نخستین مجله دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان " خبرنامه علوم تربیتی و روان‌شناسی" انتشار یافت.

درخواست مجوز چاپ آن در تاریخ 5/7/76 از مراجع ذیصلاح توسط آقای دکتر کوهستانی رئیس وقت دانشکده دریافت گردید و در اولین جلسه مجله که در تاریخ 1/2/77 تشکیل شد آقای دکتر دیانی به سمت سردبیر مجله انتخاب شدند.

در بهار 1378 اولین شماره مجله بصورت رسمی تحت عنوان " مجله علوم تربیتی و  روان‌شناسی " به چاپ رسید و در تاریخ 23/12/78 درخواست تبدیل مجوز داخلی به عمومی و در تاریخ 28/6/79 درخواست اخذ شماره عضویت شبکه جهانی انتشارات ISSN توسط آقای دکتر فتاحی معاونت پژوهشی وقت دانشکده انجام گرفت.

مجله در سال 1381 جهت دریافت مجوز قطعی نشر مدتی از انتشار بازماند(یک سال) . در تاریخ 2/2/83 برای صدور مجوز مجله با عنوان جدید"مطالعات تربیتی و روان شناسی اقدام گردید و متعاقب آن پروانه انتشار مجله "مطالعات تربیتی و روان شناسی" به شماره ثبت 1405/124 در تاریخ 21/2/83 توسط معاونت امور مطبوعاتی و تبلیغاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شد.

در مورخ 22/2/83 جناب آقای دکتر محمدرضا داورپناه به سمت سردبیر مجله "مطالعات تربیتی و روان‌شناسی" انتخاب گردید (با توجه به بازنشسته شدن آقای دکتر دیانی در تاریخ 13/12/82). در تاریخ 20/3/83 توافقنامه بین دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد و انجمن ایرانی تعلیم و تربیت به منظور همکاری در ادامه انتشار مجله مطالعات تربیتی و روان‌شناسی که به امضای آقای دکتر محمدرضا داورپناه سردبیر مجله، آقای دکتر علیرضا ذکاوتی رئیس انجمن ایرانی تعلیم و تربیت و آقای دکتر رحیمی زاده معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد رسید.

به استناد مجوز شماره 272/2910/3 مورخ 6/4/83 کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور مجله مطالعات تربیتی و روان‌شناسی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد واجد درجه علمی – پژوهشی شناخته شده و در فهرست مجلات معتبر علمی – پژوهشی قرار گرفت .

درتاریخ 27/10/83 آقای دکتر بختیار شعبانی ورکی به عنوان مدیر مسئول مجله "مطالعات تربیتی و روان‌شناسی" معرفی شدند و از نیمه دوم سال 1387 سردبیری مجله فوق را نیز به عهده گرفتند.

در طی سالهای 83 ، 85 ، 86 ، 88 یک شماره مجله با عنوان "ویژه نامه کتابداری و اطلاع رسانی" با درجه علمی –پژوهشی منتشر گردیده است.

از ابتدای سال 1390، با توجه به سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجله "مطالعات تربیتی و روان‌شناسی" به سه مجله تخصصی تفکیک شد.

این مجلات به صورت دو فصلنامه منتشر می شوند و به استناد مجوزهای شماره 10503۰/11/3/19 و 10503۱/11/3/19 و 105032/11/3/19 مورخ 4/12/1389 "کمیسیون نشریات علمی کشور دارای اعتبار علمی- پژوهشی می‌باشند.

مدیر مسئول مجلات فوق آقای دکتر بختیار شعبانی ورکی استاد دانشگاه فردوسی مشهد می باشند.

ضریب تاثیر این مجله در سال 1392 در پایگاه ISC 0.22 می باشد

حوزه و تخصص نشریه

هدف این مجله انعکاس سنت‌های فلسفی، روان‌شناختی و جامعه‌شناختی است که در پیوند با مباحث بنیادی تعلیم و تربیت، خط‌مشی و فعالیت‌های تربیتی جاری و ابعاد معرفت شناختی، اخلاقی و زیبایی‌شناختی آنها مطرح می شوند.

هدف و چشم انداز نشریه

هدف مجله بازتاب سنت‌های فلسفی، روان‌شناختی و جامعه‌شناختی است که در پیوند با مباحث بنیادی تعلیم و تربیت، خط‌مشی و فعالیت‌های تربیتی جاری و ابعاد معرفت شناختی، اخلاقی و زیبایی‌شناختی آنها مطرح می شوند. بنابراین مجله بر مسائل مفهومی، نظری، فلسفی و مسائل مرتبط با خط مشی و عمل تربیتی تمرکز دارد و زمینه ای را برای تبادل اندیشه و همکاری میان فیلسوفان تربیتی، روان‌شناسان تربیتی و جامعه شناسان تربیتی فراهم می کند و می‌تواند ضمن انعکاس استانداردهای علمی، برای طیف وسیعی از خوانندگان قابل استفاده باشد. هیات تحریریه مجله از مقالاتی که نشانگر ایده ها، مباحث، گرایش ها، مسائل مهم و نیز تحلیلی انتقادی در تعلیم و تربیت باشد، استقبال می کند. مدیریت مجله از پژوهشگران و نویسندگان اندیشمند قلمروهای یادشده دعوت می کند تا با ارسال مقالات ارزشمند خود موجبات ارتقاء کیفیت آن را فراهم سازند.