درباره نشریه

شیوه داوری

دو سر کور

سیاست دسترسی آزاد

مقاله‌های موجود در ژوهش نامه مبانی تعلیم و تربیت با هدف گسترش آزادانه دانش در سطح جهان، به صورت آزاد و بدون دریافت هزینه از خوانندگان، در دسترس عموم قرار می‌گیرد. کاربران مجاز به خواندن، دانلود، کپی، توزیع، چاپ، جستجو یا پیوند به متون کامل مقالات هستند. آنها می‌توانند برای هر هدف قانونی دیگری بدون درخواست اجازه قبلی از ناشر یا نویسنده، از متون استفاده کنند،مادامی که به آنان به درستی استناد شود.

کپی رایت

تحت مجوز دسترسی آزاد، نویسندگان مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می‌کنند، اما به هر کسی اجازه می دهند محتوای خود را بارگیری، استفاده مجدد، چاپ مجدد، اصلاح، توزیع و یا کپی کند، به شرط این‌که نویسندگان اصلی و منبع به درستی ذکر شده باشند.

مجوز

نشریه ژوهش نامه مبانی تعلیم و تربیت، به‌عنوان یک نشریه با دسترسی آزاد، از مجوز بین‌المللی «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)»  پیروی می‌کند.

مجوز CC-BY در تمامی مقالات منتشرشده در نشریه (نسخه PDF و HTML) نمایش داده می‌شود.

تاریخچه

نخستین مجله دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان " خبرنامه علوم تربیتی و روان‌شناسی" انتشار یافت.

درخواست مجوز چاپ آن در تاریخ 5/7/76 از مراجع ذیصلاح توسط آقای دکتر کوهستانی رئیس وقت دانشکده دریافت گردید و در اولین جلسه مجله که در تاریخ 1/2/77 تشکیل شد آقای دکتر دیانی به سمت سردبیر مجله انتخاب شدند.

در بهار 1378 اولین شماره مجله بصورت رسمی تحت عنوان " مجله علوم تربیتی و روان‌شناسی " به چاپ رسید.

در تاریخ 23/12/78 درخواست تبدیل مجوز داخلی به عمومی و در تاریخ 28/6/79 درخواست اخذ شماره عضویت شبکه جهانی انتشارات ISSN توسط آقای دکتر فتاحی معاونت پژوهشی وقت دانشکده انجام گرفت.

مجله در سال 1381 جهت دریافت مجوز قطعی نشر مدتی از انتشار بازماند(یک سال) .

در تاریخ 2/2/83 برای صدور مجوز مجله با عنوان جدید"مطالعات تربیتی و روان شناسی" اقدام گردید و متعاقب آن پروانه انتشار مجله "مطالعات تربیتی و روان شناسی" به شماره ثبت  1405/124 در تاریخ 21/2/83 توسط معاونت امور مطبوعاتی و تبلیغاتی  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شد.

در مورخ 22/2/83  جناب آقای دکتر محمدرضا داورپناه به سمت سردبیر مجله "مطالعات تربیتی و روان‌شناسی" انتخاب گردید (با توجه به بازنشسته شدن آقای دکتر دیانی در تاریخ 13/12/82).

در تاریخ 20/3/83 توافقنامه بین دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد و انجمن ایرانی تعلیم و تربیت به منظور همکاری در ادامه انتشار مجله "مطالعات تربیتی و روان‌شناسی" به امضای آقای دکتر محمدرضا داورپناه سردبیر مجله، آقای دکتر علیرضا ذکاوتی رئیس انجمن ایرانی تعلیم و تربیت و آقای دکتر رحیمی زاده معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد رسید.

به استناد مجوز شماره 272/2910/3 مورخ 6/4/83 کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور مجله "مطالعات تربیتی و روان‌شناسی" دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد واجد درجه علمی– پژوهشی  شناخته شده و در فهرست مجلات معتبر علمی – پژوهشی قرار گرفت .

درتاریخ 27/10/83 آقای دکتر بختیار شعبانی ورکی به عنوان مدیر مسئول مجله مطالعات تربیتی و روان‌شناسی معرفی  شدند.

در طی سالهای 83 ، 85 ، 86 ، 88 یک شماره مجله با عنوان "ویژه نامه کتابداری و اطلاع رسانی" با درجه علمی –پژوهشی منتشر گردیده است.

از ابتدای سال 1390، با توجه به سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجله "مطالعات تربیتی و روان‌شناسی" به سه مجله تخصصی تفکیک شد. این مجلات به صورت دو فصلنامه منتشر می شوند و به استناد مجوزهای "کمیسیون نشریات علمی کشور" دارای اعتبار علمی- پژوهشی می‌باشند.

مجلات یاد شده تا سال 1395 به مدیر مسئولی دکتر بختیار شعبانی ورکی منتشر شده اند.

در سال 1395 برای هر کدام از مجلات فوق از وزارت ارشاد تقاضای دریافت مجوز انتشار جداگانه شد و در سال 1396 مجوز انتشار هر مجله دریافت شد.

شماره مجوز انتشار از وزارت ارشاد برای این مجله: 17443- 1395/10/6

هزینه ها

در حال حاضر در تمام مراحل دریافت، ارزیابی، پذیرش و انتشار مقاله در نشریه هیچ هزینه ای دریافت نمی شود.

سیستم مشابهت یاب

این نشریه به‌منظور جلوگیری از سرقت علمی، برای مشابهت‌یابی مقالات از سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب استفاده می‌کند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهت‌یابی می‌شوند.

بیانیه محرمانگی

نام‌ها و آدرس‌ ایمیل‌های وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.